Scooterrijschoollook.nl

Rijschool Look - Haal je scooter rijbewijs & Scooter theorie

Scooter Theorie

Scooter rijschool Look

Behaal je scooter theorie

Als je graag op een scooter wilt gaan rijden zul je je rijbewijs moeten gaan halen. Omdat het natuurlijk belangrijk is dat je op de hoogte bent van alle verkeersregels zal je een theoriecertificaat moeten behalen. 

Met dit certificaat kun je vervolgens ook je praktijkexamen gaan afleggen. Je theorie examen leg je af bij het CBR. Je kunt hiervoor zelf gaan leren maar het is ook mogelijk om een cursus te volgen. De kans van slagen is dan stukken groter.

Scooter theorie examen

Op het moment dat je examen van start gaat in de examenruimte van het CBR, zul je hier ongeveer 45 minuten kwijt aan zijn. Dit is inclusief de uitleg die wordt gegeven zodat jij je precies weet hoe het in z’n werk gaat. Het is heel erg belangrijk dat je minimaal een half uur van tevoren aanwezig bent. Zo kunnen jouw gegevens eventueel nog gecontroleerd worden.

Het examen bevat 50 verschillende vragen. Er zijn vragen waarbij je kunt kiezen uit meerdere antwoorden, maar ook vragen waarop je ja of nee moet antwoorden. Bij andere moet je weer een getal invullen. Om te slagen voor je theorie examen is het verplicht om minimaal 44 vragen correct te beantwoorden. Als je je theorie examen succesvol hebt behaald, kun je je inschrijven voor het praktijk examen.

Inschrijven bij het CBR

Wanneer je je theoriecertificaat van het scooter rijbewijs wilt afleggen, zul je je moeten inschrijven bij het CBR. Een groot pluspunt is dat dit al mogelijk is vanaf het moment dat je de leeftijd hebt bereikt van 15,5 jaar. Dan kun je direct je praktijkexamen doen wanneer je 16 jaar bent geworden. Zo kan je nog sneller de weg op en genieten van je scooter!
Scooter rijbewijs Breda

Zomeraanbieding

Geldig tot 31 augustus 2024

Wil jij genieten van je scooter (bromfiets) rijbewijs in de lente? Maak dan nu gebruik van een speciale lenteaanbieding bij Scooter Rijschool Look!

Bromfiets compleet:

Nu voor maar: €399,-

WhatsApp whatsapp